ashwagandha werking

Ashwagandha is een krachtig kruid en wordt soms ook wel de "Indische Ginseng" genoemd. De Latijnse naam is Withania somnifera en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. De wortels en bladeren van de plant worden traditioneel bereidt als poeder, afkooksel, olie, kompres, enz. Bovenal wordt Ashwagandha al eeuwen voorgeschreven in India om het libido te verhogen. De Ashwagandha wortel is een kruid wat al heel lang gebruikt wordt. Het is dus de ginseng van de Ayurvedische geneeskunde. In India wordt de stof beschouwd als een 'adaptogeen', een term die wordt gebruikt voor kruiden die helpen om het lichaam te helpen aan passen , zowel geestelijk als lichamelijk.

Ashwagandha en de (mogelijke) voordelen

Na langdurig gebruik van 2500 jaar in India, is Ashwagandha tegenwoordig ook populair aan het worden in het westen en wordt het gebruikt als tonicum voor zowel mannen als vrouwen. Hoewel het misschien een beetje overdreven is om te zeggen dat ashwagandha voor alles goed is , heeft het een indrukwekkend scala aan positieve eigenschappen en toepassingen in India.

Adaptogeen Ashwaghandha heeft o.a een rustgevende werking

Ashwagandha kan een mild rustgevend effect hebben en is een weldaad voor de spieren. Ashwagandha wordt in de traditionele kruidenleer vaak gebruikt om de vitaliteit te vergroten.

Ashwaghandha populair in Azie in libido verhogende drankjes pillen

Ashwagandha wordt gebruikt in India om de mannelijke libido te ondersteunen. Het wordt veel verwerkt in Zuid-Azië voor mannen in libido bevordende tonics en drankjes, ook in pillen en capsules wordt dit Ashwagandha veel gebruikt als een van hoofdingredienten.

Mogelijke Bijwerkingen Ashwagandha

Ashwagandha bijwerkingen worden over het algemeen niet gerapporteerd wanneer er wordt gehouden aan de aanbevolen dosering. In bepaalde gevallen hebben sommige personen bij een onderzoek lichte sufheid ondervonden na gebruik van Ashwaghandha terwijl de meerderheid van de personen deze bijwerking niet voelden. Zoals bij alle natuurlijke kruiden kunnen er altijd personen zijn die het niet goed verdragen. In dit geval dient u een arts of deskundige te raadplegen.

Waarom Ashwagandha capsules en pillen bij ons kopen of bestelllen?

GMP gecertificeerd en Hoog gestandariseerd
Orginele Indiase Ashwagandha
Snel en Gratis bij u thuisbezorgd
Bij 4 verpakkingen 30% Korting
Postpakketje past door uw brievenbus


Withania Somnifera is een struik uit de solanaceae of nachtschadefamilie. Het wordt ook wel Ashwagandha, winterkers of withania genoemd en vanwege de adaptogene eigenschappen is het ook bekend als Indiase ginseng.

De naam Ashwagandha komt uit het Sanskriet en is een combinatie van het woord 'ashva', dat paard betekent, en 'gandha', dat geur betekent. De wortel heeft een sterk aroma, dat wordt omschreven als "paard-achtig".

In de Ayurveda, Indische en Unani gezondheidsleer wordt Ashwagandha beschreven als "Indiase ginseng". Ashwagandha wordt ook in de traditionele Afrikaanse gezondheidsleer gebruikt. Ashwagandha moet niet verward worden met Physalis alkekengi. Beiden staan bekend als de winterkers.

Ashwagandha is rijk aan ijzer, aan glycowithanolides (antioxidanten), tannine, glucose, kaliumnitraat, alkaloïden, vetzuren en vele andere stoffen. Ashwagandha bevat ook steroïde alkaloïden zoals: somnine, somniferine, anferine en withanolides. Deze alkaloïden spelen een belangrijke rol in de actieve bestanddelen van de plant. Ashwagandha bevat tevens flavonoïden, lactonen, acyl steryl- glucosiden.

In de Ayurvedische gezondheidsleer (Indische) worden meestal de bladeren en de wortels van de plant, die de meest weldadige bestanddelen van de plant bevatten, gebruikt.

Eén van de ingrediënten in de bladeren van Ashwagandha zijn withanolides.Deze fytochemicaliën lijken een steroïde- achtig effect te hebben, wat betekent dat ze indirect de activiteit van steroïde hormonen zoals testosteron en progesteron ondersteunen. Daardoor is Ashwagandha in de Ayurvedische gezondheidsleer bekent om zijn ondersteuning van het libido en stimulering van de seksuele functies. Ashwagandha helpt tevens bij vermoeidheid. Withanolides zijn van belang bij het zenuwstelsel en zijn goed voor de coördinatie.

Introductie

De bladeren, bessen en knollen van Ashwagandha zijn al eeuwen als huismiddel in gebruik in India en het extract ervan is een belangrijk onderdeel van de Indiase Ayurveda.

Ashwagandha groeit overvloedig in India (vooral Madhya Pradesh), Pakistan, Bangla Desh, Sri Lanka en in delen van Noord-Afrika.

Ashwagandha of Indiase ginseng is een van de belangrijkste gewassen in de Ayurveda en wordt op grote schaal gebruikt als natuurlijke rustgever en als zenuwversterking, dat van oudsher als veilig wordt beschouwd, zelfs voor gebruik bij kinderen. Het extract wordt verkregen uit de wortels. Het primaire gebruik, zoals beschreven in de Ayurvedische literatuur, is dat de levenskracht versterkt en meer energie geeft. En het is van oudsher bekend dat deze plant een gunstige invloed op de gezondheid heeft en bijdraagt aan een gezond leven.

Ashwagandha is een van de bekendste en meest onderzochte kruiden in de Ayurvedische gezondheidsleer en heeft een plaats in de Ayurvedische tradities die vergelijkbaar is met ginseng in Chinese therapieën. Daarom wordt Ashwagandha vaak de "Indiase ginseng" genoemd. Ashwagandha wordt gebruikt in verschillende inheemse kruidenpreparaten ter ondersteuning van de gezondheid, ter stimulering van het immuunsysteem en als een anti-stress middel.

Ashwagandha wordt in India al duizenden jaren gebruikt ter verhoging van de vitaliteit en als bescherming tegen veroudering. Vooral de wortels van deze struik worden in India voor alle leeftijdscategorieën gebruikt om de levenskracht te vergroten alsmede het libido. Ashwagandha vertoont veel overeenkomsten met de echte ginseng.

TCM adviseert de wortel als natuurlijke rustgever, bij nervositeit, ter bevordering van de slaapbereidheid, voor het behoud van soepele gewrichten, voor het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed, versterken van de levenskracht en ter stimulering van het immuunsysteem.